Wat doen wij als de hitte in en om ons huis toeslaat? Zonwering naar beneden, fruit in de koelkast en buiten ´s morgens vroeg of ´s avonds laat de planten water geven en goed water drinken en onszelf goed verzorgen! Dat moet je dus ook met je bloemen doen!

Onze bloementips om een boeket zo mooi mogelijk te houden tijdens de zomerhitte

Zet het boeket in een schone vaas. Voordat je het boeket in de vaas zet, dien je de vaas schoon te maken. De bacteriën worden door het schoonmaken gedood. Spoel eerst de vaas schoon met een paar druppeltjes bleek in laagje warm water. Borstel de vaas grondig schoon en spoel het goed na met water. Vul de vaas een kwart met schoon koud water en doe er snijbloemenvoedsel bij.

Verplaats de vaas met het boeket naar een koele plek in huis. Zet de vaas met snijbloemen niet op een standaard plaats. Die plek kan nu vol in de zon zijn, zoals achter het raam. De zon schijnt feller en brand in op de bladeren van de bloemen. Zet het boeket ’s nachts buiten als ze daar koeler staan dan binnen. Of plaats ze overdag buiten naast je zitplaats in de schaduw.

Ververs het water uiterlijk om de dag, maar het liefst dagelijks. Dit is niet alleen belangrijk bij warm weer, maar het water verdampt sneller en zo geef je bacteriën niet de kans zich te vermenigvuldigen.

Gebruik voeding voor de snijbloemen. Haal de bladeren onder van de stelen af en voorkom dat ze in het water hangen. Haal afgevallen bladeren direct uit het water om bacteriën te voorkomen.

Tenslotte staan sommige snijbloemen langer. Niet alle bloemenstelen zijn even sterk en houden het exact even lang vol. Sommigen houden het twee weken vol. De andere wellicht maar een week en de sterksten wellicht drie weken. Handel kordaat als een steel het niet redt! Haal deze bloemsteel eruit, dan geniet je langer van de anderen. Je kan van je boeket net zoveel genieten ook met warm weer!

Fijne Zomer en heeft u zin in ‘n leuk boeket, wij bezorgen ook graag bij u thuis.

Abonnement

Met een bloemenabonnement van In de Roos Bloem & Cadeau ben je altijd verzekerd van verse bloemen in jouw huis of kantoor. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende abonnementsvormen, waarbij je bijvoorbeeld wekelijks, tweewekelijks óf maandelijks bloemen bezorgd krijgt. Een bloemenabonnement is bovendien ook leuk om cadeau te doen!

Met een abonnement ontzorgen we je volledig! Je krijgt de bloemen thuisbezorgd in een vaas, die je bij de volgende levering weer teruggeeft. Op deze manier kun je de bloemen direct neerzetten op de plek waar ze het best tot hun recht komen! 

Scroll naar top